Merhabalar, Anadolu'nun İslamlaşma sürecinde önemli bir tarihsel aralığa tekabül eden ve İslam'ın ikinci koşusu olarak adlandırılan 11. ve 13. yüzyıl arasındaki dönemde cereyan eden olaylara dair okuma notlarını paylaştığımız blogumuza hoşgeldiniz.

27 Ocak 2015 Salı

Köylü Ekrem

22:55 Posted by Bedri Münir No comments

"Çiftçilik, inşaatçılık ve çeşitli işlerde çalışan heykeltraş Ekrem Öztürk’ün (43) eserleri karşısında üniversite hocaları hayretini gizleyemiyor. Öztürk, 7 yıl önce bir merak ile başladığı heykel sanatında şimdiye kadar üç sergi açtı.
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Karakaya köyünde uzun yıllar çiftçilik, inşaatçılık ve değişik işleri yapan Ekrem Öztürk, ahşap ve mermerden yaptığı eserleri Eskişehir Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergiliyor.
Sanatçının eserleri özellikle heykel üzerine profesyonel olarak çalışan Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri tarafından izleniyor. Ekrem Öztürk’ün eserlerini gören profesörler hayretlerini gizleyemiyor.
Ağaç kök ve dallarında görebildiği bir varlığı canlandırmaya çalışan Öztürk, 36 yaşında başladığı sanatta 7 yıl gibi kısa süre bir çok eser ortaya çıkardı.
İnşaatlarda amelelik dahi yaparak geçimini sağladığını belirten Öztürk, devletin sanatçısına sahip çıkmadığını söyledi.
Iraklı bir sanatçının kendisine devletin sanatçılara sahip çıktığını ve evinden iş yerine kadar tüm imkanları sağladığını söylediğini belirten Öztürk, eserlerini tamamen kendi imkanlarıyla yaptığını ifade etti.
5 kardeşin en küçüğü olan Ekrem Öztürk maddi imkansızlıklar nedeniyle hiç evlenmediğini, hasta anne ve babasına bakmakla yükümlü olduğunu ifade etti.
Öztürk, Türkiye’de çok sayıda yetenekli insanların bulunduğunu fakat kendilerini yetiştirmek için çaba sarfetmediklerini belirtti."

0 yorum:

Yorum Gönder